framtidens hem

Se inredning i mobilen

Många höjde på ögonen när Ikea under hösten 2017 lanserade sin nya app med stöd för virtuell verklighet. Direkt i mobilen kunde alla helt plötsligt testa att inreda sitt hem med diverse Ikea-möbler, utan att behöva köpa dem. Det fungerar på samma sätt som pokemon-spelet som tog världen med storm, genom så kallad förstärkt verklighet (augmented reality).

Abonnemang och mobil allt som krävs

Ikeas app fungerar på många olika mobiltelefoner och är ett bra sätt att få hela familjen engagerad. För att kunna ladda ner appen krävs bara mobilabonnemang. Behöver ni byta abonnemang bör ni läsa på om mobilabonnemang för hela familjen och om ett familjeabonnemang passar er situation. Det finns till och med speciella mobilabonnemang för senior. I många fall är det billigare med vanliga telefonabonnemang, men i vissa fall är det bättre, och smidigare, att samla allt hos en operatör istället.

När du har det på det torra är det bara att ladda ner appen och börja experimentera. Såklart finns bara Ikeas sortiment i deras app, men så småningom har nog alla större inredningssäljare kommit igång med tekniken. Det finurliga är att du helt slipper åka till varuhus, köpa hem och skriva ihop någonting för att se om det passar in hos dig. Du ser direkt hur det ser ut!

Ikea vituell verklighet i mobilen. Fungerar för hela familjen så länge du har ett abonnemang.

Du ser direkt hur möblerna skulle se ut hemma hos dig – i vardagsrum, kök eller sovrum.

Framtidens inredare – helt digitalt

Allt pekar på att den här typen av teknik kommer öka lavinartat inom de närmsta åren. Vi förstår också varför. Det är nästan beroendeframkallande att ha möjlighet att testa på all möjlig inredning direkt i mobilen – på bara några sekunder. Tänk då när du inte är limiterad till en återförsäljare, utan kan testa på att ha alla olika märken och designer direkt i telefonen. Det är framtiden och det är LYX!

Självklart kommer det digitala inte ta över helt. Vi kommer alltid vilja ha det riktiga, robusta som man kan ta på. Men för att få lite showroom-känsla och ge en idé om hur möblerna är, så är den digitala revolutionen en våt dröm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *