renovering

Väggar och golv

När det gäller väggar och golv finns även andra faktorer att tänka på, så som rummets storlek
och ljusinsläpp. Du har hört det tusen gånger förut men det tåls att säga igen, mörka färger
kommer göra att det rum utan ljusinsläpp eller ordentliga ljuskällor kommer se litet och
kanske till och med otrevligt ut.

 
När det gäller ljusa färger på väggar så är det inte säkert att vitt är den enda lösningen. Andra ljusa färger så som pastell lila och ljusa havsblå nyanser kan vara lika stilsäkra och ännu mer personliga. Vid valet av färg så kan färgprover vara bra verktyg. Testa olika färger mot varandra. Hur skulle den färg ni valt passa med orange eller gult, om nu detta skulle bli en färg ni kan komma att vilja ha i hemmet i framtiden när trenderna ändras? Har ni en möbel ni verkligen vill ha i rummet så var säker på att den valda färgen passar till denna, om inte kanske det kan vara värt att fundera på att måla eller klä om möbeln.

Renoveringsstege

Golv kan också vara väldigt svårt. Här är också funktionaliteten viktig då golven måste gå att göra rent ofta och lätt. En heltäckningsmatta kan vara jättemysig på kalla morgnar men kanske inte lika bra att rengöra när någon har spillt mat på den. Vissa golv vill också ha mer omvårdnad än andra och kan då hålla länge om man har tid och ork att sköta om dem. Gällande färger på golv så kan ljusa färger absolut göra att rummet ser större ut, men också skitigare. Se till att golv och väggar går bra ihop. Om det är väldigt mycket som händer tapeten så kan ett mer avskalat och enkelt golv passa bättre, då slipper man att det känns rörigt och hela rummet får en mycket mer sammanhållen känsla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *