Inredning

Äldre möbler i modern inredning

Ute i vårt avlånga land finns en hel del vackra gamla möbler som mer och mer prioriteras bort nu när den moderna, avskalade stilen tar över mer och mer. Men dessa möbler förtjänar att ta plats i våra hem och det är absolut möjligt utan att det ser rörigt ut. När vi tänker på äldre inredning så är färgade tapeter, möbler i trä och alldeles för många prydnadssaker något som många tänker på. Och ja det stämmer att de färgade tapeterna inte är något som går väl ihop med dagens moderna inredningsstil men resten kan faktiskt platsa väldigt bra.

 

En snygg gammal gungstol kan piffa upp vilket sovrum som helst!

Möbler och skåp

Ett linneskåp, en sekretär eller en samling stolar är något som fanns i många hem förr, och
alla dessa är enkla att integrera i den skandinaviska stilen. Linneskåpet är precis som det låter ett skåp för olika linnen, alltså textilier och hur många är det inte som har problem med att hitta förvaring? Linneskåp är ofta vackert utsmyckade om de är i trä, och är det ett väldigt enkelt skåp så är det lätt att måla om och göra till sitt eget. Sekretären kan vara lite omotiverad till varför den passar, men åter igen finns det ofta många förvaringsmöjligheter samt möjligheten till en extra yta att jobba vid. Dessa är också ofta fint gjorda och blir ofta en möbel som får mycket uppmärksamhet samt kan starta konversationer. Stolarna, eller kanske en kökssoffa (ännu mer förvaring!) har fler fördelar än att de är fina. Äldre möbler över huvud taget är stabilare och mer välbyggda än det man kan hitta för samma pris i handeln idag. Stolar kan vara slitna men det är inget lite slipning, färg och en omklädning kan fixa.

Prydnader & föremål

Vill man inte använda möbler eller kanske inte har plats för dem så är prydnader och mindre föremål något som är ännu enklare att smyga in i sitt eget hem. Dessa småsaker som gamla prydnader, vaser, krukor, väggdekorationer och ramar kan enkelt hittas på secondhand affärer eller på loppisar för en liten peng. Mindre saker är också enklare att göra till sina egna, en burk sprayfärg kan helt förvandla föremålet. För att ge liv till väggarna kan gamla ramar användas, kanske kan de målas i samma färg som väggen så de smälter in och ser minimalistiska ut samtidigt som rummet får mer liv. Några udda kristallglas kan vara perfekta på middagar för att hålla koll på sin drink och små prydnadssaker kan enkelt ställas ut för att ge mer intressanta element i rummet.

Så, en runda till loppisen eller hem till mormor kan resultera i flera nya unika inredningsdetaljer som verkligen kan få ditt hem att stå ut från mängden. Föremålen kan starta nya konversationer om dess utseende eller kanske föremålets udda historia. Allt gammalt måste inte kasseras och genom att blanda in dem i vår moderna skandinaviska stil kan vi
minnas det som faktiskt var den skandinaviska stilen förr, med mer jordnära färger eller omgjorda med våra ljusa, rena färger som vi väljer idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *